top of page

CONSELLS PER SOBREVIURE A LA SEQUERA

Des de fa temps patim una important manca d'aigua a la nostra zona, que ha provocat que des de l'any 2023 tinguem significatives restriccions d'aigua, per tal de preservar-la.

No podem regar amb sistemes d’aspersió i només es permet regar plantes i arbres mitjançant sistemes de degoteig, amb l'objectiu d'assegurar-ne la supervivència.

Per aquest motiu, volem compartir alguns consells per sobreviure a l'actual sequera, aconseguint uns jardins sostenibles, agradables i vistosos.


 

Plantació de vegetació tolerant a la sequera

 

Gespa artificial.

Les gespes ornamentals consumeixen molta aigua per mantenir-se en perfectes condicions. És molt important substituir-les per espècies més resistents, que suportin millor la calor i no necessitin grans quantitats d'aigua per créixer.

En espais petits, la millor opció és la instal·lació de gespa artificial. Actualment, n’hi ha de molt semblants a les naturals.

A més, és important plantar plantes i arbres de varietats autòctones, ja que estan acostumades al nostre clima i no necessiten grans quantitats d’aigua per créixer.


 

Adaptació del reg a sistemes de degoteig

 

Reg de degoteig


Hem d’adaptar el nostre sistema de reg a la situació de sequera i manca d’aigua. Totes les zones que no necessitin regar gespa, han de ser transformades en regs de degoteig. D’aquesta manera no malbaratarem aigua i cada planta tindrà l’aigua que necessita.

D’aquesta manera, no malgastem aigua i cada planta rebrà la quantitat que necessita complint en les mesures restrictives de consum.


 

Cobrir els parterres

 

Cobrir parterres

És crucial instal·lar una malla antiherbes als parterres i cobrir-los amb escorça o altres materials àrids. Així, la terra reté la humitat, s’evita l’evaporació i necessitem molta menys aigua per les nostres plantes.


Serviempordà, t'ajuda a adaptar el jardí a la situació actual i futura, assegurant la seva sostenibilitat amb sistemes de reg altament eficients i amb un consum d'aigua mínim.
Comments


bottom of page