top of page

TRACTAMENT DEL MORRUT DE LES PALMERES AMB ENDOTERÀPIA.

Les palmeres s'han convertit en un símbol de vacances i relaxació en la nostra cultura, que ens trasllada als llunyans paradisos tropicals. Això ha fet que cada cop ha estat més freqüent la seva plantació en tots els nostres espais enjardinats.


Mitjançant la importació de palmeres d'altres països, especialment de l'Àsia, va entrar un insecte anomenat morrut de la palmera (hynchophorusferrugineusOlivier) que produeix danys molt importants a diferents espècies de palmeres, fins a arribar a la seva mort, com hem pogut veure al llarg de la nostra geografia. Les especies més afectades, són la palmera canària i la datilera.



El més important és la prevenció o bé la detecció en la seva fase inicial d'aquest paràsit. Ja que un cop introduït dins de la palmera, pot estar dins sense cap aparença exterior, fins que no es veu la caiguda de les fulles i la posterior mort.


Mitjançant el tractament d'endoteràpia, s'aconsegueix arribar a la saba de la palmera i evitar la introducció o propagació del morrut.

Aquest és el procés a realitzar.


Es fa un forat a la palmera amb una broca.



S'introdueix una cànula al seu interior, posteriorment és sella.



Un cop tenim la cànula introduïda, podem subministrar insecticida a la palmera al seu interior, d'aquesta manera el fungicida és més efectiu i ecològic, ja que no afecta ni a persones, ni animals a l'evitar la polvorització d'altres mètodes.

Aquest sistema és efectiu i econòmic.


Si té palmeres i l'interessa protegir-les, no dubti en posar-se en contacte amb Serviempordà i l'informarem sense cap mena de compromís.

bottom of page